Aaron Hoffrén oli Iisalmen pohjalaistautaisen kirkkoherra Henrik Hoffrénin ja Elisabet Carlandan nuorin poika. Koko veljessarja koulutettiin. Aaron oli tiettävästi syntynyt 1660- luvun lopulla, sillä hänet kirjattiin ylioppilaana Uppsalan yliopistoon vuonna 1686. Aaron jatkoi maisterinopintoja Turussa ja valmistui filosofian maisteriksi vuonna 1694. Hänet vihittiin papiksi Turun hiippakunnassa 19.5.1696. Sitä ennen hän toimi Turun katedraalikoulun vararehtorina. Synodaaliväitöksen preesens hyväksyttiin Viipurin pappeinkokouksessa vuonna 1700. Aaronilta on säilynyt julkaisuja, mm. hänen veljensä kanssa yhteisesti tekemä hääruno siskonsa Elisabetin häihin vuodelta 1687. Aaron oli menestynyt, oppinut mies ja hän eteni urallaan nopeasti.
Rautalammin seurakunnan kirkkoherraksi Hoffrén valittiin vuonna 1699 suurien kuolonvuosien jälkeen. Suurina kuolonvuosina oli kuollut peräti 20-30 % väestöstä nälkään ja kulkutauteihin. Pahin nälkävuosi oli Rautalammilla vuosi 1697, jolloin paikkakunnalla kuoli 438 henkeä. Jopa kokonaisia perheitä kuoli. Monet tilat autioituivat ja kerjäläislaumat vaelsivat etsimässä ruokaa.
Kuningas nimitti Aaronin kirkkoherran virkaan ohi maaherran. Aaronilla oli jo yhteys Rautalammille. Hänen nuorin siskonsa Elisabet Hoffrén oli olllut naimisissa Rautalammin edeltävän kirkkoherra Johan Porthanuksen (1659-1697) kanssa. Rovasti Aaronista tuli vuonna 1702 ja kunniarovasti vuonna 1703.
Aaronin tarmokkuus ja taito Rautalammin kirkkoherran viran hoitamisessa huomattiin. Papiston tehtävänä oli muun muassa juurruttaa rautalampilaisille lukutaitoa ja kristinoppia.
Rautalammin kesäkäräjillä 1699 syytti sotaväen alipäällikkö Joutsensalmen Lauri Hyvöstä, että tämä teurasti joka syksy lampaan maanhaltijan kunniaksi ja siitä valmistettiin juhla-ateria talonväelle. Hyvönen kertoi, että pitäjässä noudatetaan sellaista tapaa, että syksyllä viljansa leikanneet talonpojat teurastivat lampaan talonväkeä varten sekä tarjosivat ohrasta pantua olutta. Sadosta kiitettiin Hyvösen mukaan Jumalaa eikä maanhaltijaa. Kirkkoherra Aaron Hoffrén kuitenkin totesi, että paikkakunnan tavan mukaan lammas teurastettiin maanhaltijan kunniaksi ja nautittiin navetassa. Illan pimetessä luut heitettiin ulos. Hyvönen sai tuomioksi 40 mk:n sakot.
Aaron Hoffrén oli myös käsittelemässä kesäkäräjillä vuonna 1699 jumalanpilkkaväitettä ja perkeleeseen sitoutumista. Edellisenä vuonna Pekka Maliselta oli palanut pinna, kun rankkasade löi viljan lakoon. Malinen oli tuohduksissaan sanonut: ”Parempi gu minä olisin perkelesdä palvellut gu Jumalata, joka minulle tämän vahingon teki, niin olis paremmin käteni käynyt. Nyt ei minua Jumala auta, mutta perkele minua autta.” Todistajina olivat Isak Finne ja Ericij Kanain. Kuulusteltavana oli Pekka Malisen talonväkeä. Asiaa käsiteltiin hovioikeudessa, joka antoi vapauttavan tuomion. Sadon lakoontuminen merkitsi sadon tuhoutumista ja pahin seuraus siitä olisi ollut koko perheen kuoleminen.
Seuraava koettelemus oli isoviha. Aaron joutui isonvihan aikana hoitamaan koko Pohjois- Savon seurakuntia vuodesta 1712 lähtien. Aaron toimi muun muassa Iisalmen kirkkoherrana Rautalammilta käsin isänsä kuoleman (1710) jälkeen. Uudeksi kirkkoherraksi nimitetty Jakob-veljensä pakeni Ruotsiin epävakaita olosuhteita. Rautalammin rovastikuntaan määrättiin Iisalmi ja Kuopio, ja Aaronista tuli lääninrovasti.
Kuopiossa toimi kirkkoherrana hänen vanhin veljensä Henrik Hoffrén, jonka esimies Aaron nyt oli.
Rovasti Hoffrén lahjoitti Rautalammin kirkkoon alttari- ja saarnatuoliliinan sekä punaisen kankaan saarnatuolin ympärille. Lisäksi Rautalammin seurakunnan kellotapulissa soi edelleen kello, johon on painettu Aaron Hoffrénin nimi ja teksti:
Anno 1705 on tämä Rautalammin pitäin kirkonkello walettu. Saman pitäin ylistettäwäin asuwaisten omalla culutuxella. Sen toimituxen iälken kuin prowasti ja kirkkoherra samassa paicakunnassa cunnioitettava ja corciast oppinut magis Aron Hoffren on tehnyt.
Vastakkaisella puolella on teksti: psalm. XXVII. Yhä minä herralda anon, sitä minä pyydän asuaxeni herran huonesa caicen elinaicani että minä näkisin herran jumalan caunin palweluxwen ja hänen templiäns edzisin. Kahden enkelinpään välissä on lisäksi teksti: psalm LXXXIV: autuat owat iotca sinun huonesas asuwat he kiittewät sinua iiäncaichisest”.
Kellon halkaisija on 70 cm ja sen yläreunassa on viiniköynnöskoristelu, johon on kuvattu poikasiaan ruokkiva pelikaani. Soli deo gloria (yksin Jumalalle kunnia) -tekstin alla on akanthuskoriste. Alareunassa on kellon tekijän nimi Ambrosius Ternan. Kello on valmistettu Turussa.
Aaron Hoffrén kuoli Rautalammilla vuonna 1718. Hän oli kuolemaansa saakka kirkkoherrana. Tämän jälkeen Rautalammin rovastikunnasta erotettiin jälleen Iisalmi ja Kuopio osaksi Rantasalmen rovastikuntaa.